Δημιουργία site κόστος – Ποιο το κόστος ιστοσελίδας το 2020;

Δημιουργία site κόστος – Μία από τις πρώτες ερωτήσεις που κάνουν οι άνθρωποι όταν πρόκειται για τη δημιουργία ιστοσελίδας είναι:

Πόσο είναι το πραγματικό κόστος για τη δημιουργία ενός site;

Η αλήθεια είναι ότι το κόστος για τη δημιουργία ενός site εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τον προσωπικό προϋπολογισμό και τους στόχους σας. Ωστόσο, σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε ποιο θα είναι πραγματικά το κόστος ιστοσελίδας για τους περισσότερους ανθρώπους.

Ποια εργαλεία χρειάζεστε για να δημιουργήσετε μία ιστοσελίδα;

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να προσλάβετε έναν επαγγελματία προγραμματιστή για να δημιουργήσετε μία ιστοσελίδα. Ακόμα κι αν δεν είστε εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, μπορείτε να δημιουργήσετε οποιονδήποτε τύπο ιστοσελίδας με προϋπολογισμό χάρη στα διαφορετικά εργαλεία που είναι διαθέσιμα στον ιστό.
Ωστόσο, εάν δεν έχετε ιδέα ποια εργαλεία θα χρειαστείτε για να δημιουργήσετε μία ιστοσελίδα, πιθανότατα θα ξοδέψετε υπερβολικά τον προϋπολογισμό σας σε πράγματα που δεν θα χρειαστείτε ποτέ.

Ανεξάρτητα από τον τύπο ιστοσελίδας που θέλετε να δημιουργήσετε, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποια εργαλεία θα χρειαστείτε για τη ρύθμιση του site σας.
• Όνομα τομέα (π.χ. Google.com, website-now.gr)
• Πλατφόρμα Δημιουργίας ιστοσελίδων (π.χ. WordPress, Wix, Weebly)
• Φιλοξενία Ιστοσελίδας

 

Όνομα τομέα

Το όνομα τομέα σας είναι η διεύθυνση της ιστοσελίδας σας στο Διαδίκτυο, όπως το Google.com ή το website-now.gr. Είναι αυτό που οι πελάτες σας πληκτρολογούν στα προγράμματα περιήγησής τους για πρόσβαση στην ιστοσελίδα σας.
Μόλις καταχωρίσετε ένα όνομα τομέα, θα έχετε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσετε αυτό το όνομα για την ιστοσελίδα σας για ένα ή δύο χρόνια. Απαιτείται να ανανεώσετε τον τομέα σας από τον ίδιο καταχωρητή ονόματος τομέα, αρκεί να θέλετε να διατηρήσετε το όνομα για την ιστοσελίδα σας. Και αν χάσετε ποτέ το ενδιαφέρον σας για ένα όνομα τομέα, τότε μπορείτε να το αφήσετε να λήξει, ώστε κάποιος άλλος να μπορεί να το αγοράσει.

Δημιουργία Ιστοσελίδας

Είτε είστε απόλυτος αρχάριος είτε έμπειρος προγραμματιστής, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστοσελίδων για να δημιουργήσετε μία ιστοσελίδα. Ανεξάρτητα από το σετ δεξιοτήτων σας, ένας δημιουργός ιστοσελίδων διευκολύνει τη δημιουργία μίας εντυπωσιακής ιστοσελίδας με τον τρόπο που επιθυμείτε. Επιπλέον, σας επιτρέπει επίσης να προσθέσετε εύκολα βασικές δυνατότητες όπως ετικέτες SEO, πρόσθετα κ.λπ. χωρίς ταλαιπωρία.

Κατά τη δημιουργία μίας ιστοσελίδας, σας συνιστούμε πάντα να επιλέγετε το WordPress που φιλοξενείται αυτόματα ως το εργαλείο δημιουργίας ιστοσελίδων. Το WordPress είναι η πλατφόρμα επιλογής για σχεδόν το 30% όλων των κατόχων ιστοσελίδων. Σας δίνει ατελείωτες δυνατότητες να δημιουργήσετε και να βελτιώσετε την ιστοσελίδα σας με τον τρόπο που θέλετε. Σας δίνει επίσης πλήρη έλεγχο στην ιστοσελίδα σας.

Το WordPress είναι ένα δωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα όνομα τομέα και φιλοξενία ιστού για να εγκαταστήσετε το WordPress και να ξεκινήσετε να δημιουργείτε μία ιστοσελίδα πάνω από αυτό.

Φιλοξενία Ιστοσελίδας & Κόστος

Η φιλοξενία Ιστοσελίδας είναι σαν το σπίτι του ιστοσελίδας σας. Εδώ αποθηκεύετε το περιεχόμενο και τα αρχεία του site σας.
Όταν ένας επισκέπτης προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στην ιστοσελίδα σας πληκτρολογώντας τη διεύθυνση ιστού σας (όνομα τομέα), τότε θα κατευθυνθεί στα αρχεία της ιστοσελίδας που είναι αποθηκευμένα στον διακομιστή φιλοξενίας ιστού σας.

Συχνά, ο όρος web hosting αναφέρεται στην εταιρεία που ενοικιάζει τον υπολογιστή / διακομιστές τους για να φιλοξενήσει την ιστοσελίδα σας και παρέχει σύνδεση στο Διαδίκτυο για να διασφαλίσει ότι το site σας είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο όλο το εικοσιτετράωρο.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι καλύτερων υπηρεσιών φιλοξενίας ιστοσελίδων, όπως shared hosting, hosting VPS, φτηνή φιλοξενία, φιλοξενία WordPress, φιλοξενία ιστολογίου, ειδική φιλοξενία κ.λπ.
Όταν ξεκινάτε, σας συνιστούμε να επιλέξετε shared φιλοξενία ή WordPress φιλοξενία επειδή και οι δύο είναι ιδανικές επιλογές για τους περισσότερους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων όσον αφορά την προσιτή τιμή και τις ανάγκες, περίπου το κόστος φιλοξενίας ιστοσελίδας κυμαίνεται στα 10€ ανά μήνα.

Εάν θέλετε συγκεκριμένα να δημιουργήσετε μία ιστοσελίδα WordPress, σας συνιστούμε να επιλέξετε μια υπηρεσία φιλοξενίας WordPress. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τόσο η shared όσο και η φιλοξενία WordPress κοστίζουν σχεδόν το ίδιο. Η μόνη σημαντική διαφορά είναι ότι η φιλοξενία WordPress είναι προεγκατεστημένη με το WordPress στον λογαριασμό φιλοξενίας σας. Αυτό προσφέρει μεγάλη ευκολία, ώστε να μην χρειάζεται να εγκαταστήσετε το WordPress με μη αυτόματο τρόπο στον λογαριασμό σας φιλοξενίας ιστού.

Ας αναλύσουμε τις ιστοσελίδες σε μερικές διαφορετικές κατηγορίες προϋπολογισμού:
Δημιουργία ιστοσελίδας με ελάχιστο προϋπολογισμό
Δημιουργία ιστοσελίδας με περισσότερες δυνατότητες
Δημιουργία eshop (ηλεκτρονικό κατάστημα)
Δημιουργία custom ιστοσελίδας

Δημιουργία site κόστος – Πόσο κοστίζει η κατασκευή μίας τυπικής ιστοσελίδας;

Ανάλογα με τις ανάγκες σας, η κατασκευή μίας ιστοσελίδας μπορεί να κοστίσει οπουδήποτε μεταξύ 400€ και 900€. Εάν χρειάζεστε ένα site πλούσιο σε χαρακτηριστικά, ειδικά κατασκευασμένο, μπορεί να φτάσει τα 30.000€ ή περισσότερα.

Για να δημιουργήσετε μία μικρή ιστοσελίδα, θα πρέπει να έχετε έναν προϋπολογισμό για το όνομα τομέα και τη φιλοξενία ιστού. Ένα όνομα τομέα κοστίζει συνήθως περίπου 20€ ανά δύο έτη και το web hosting περίπου 10€ ανά μήνα. Συνολικά, το κόστος εκκίνησης μίας ιστοσελίδας είναι μόλις 130€ ετησίως.

Το συνδυασμένο κόστος του ονόματος τομέα και της φιλοξενίας μπορεί να είναι αρκετά ακριβό για εσάς, ειδικά αν μόλις ξεκινήσετε.

Για να εξοικονομήσετε κόστος, μπορείτε να επιλέξετε ένα δωρεάν θέμα WordPress και πρόσθετα από το αποθετήριο WordPress.

Εδώ είναι μερικά βασικά πρόσθετα που μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από το WordPress.org:

– WPForms lite: Δημιουργήστε μια φόρμα επικοινωνίας.
– MonsterInsights: Συνδέστε την ιστοσελίδα σας στο Google Analytics.
– Yoast SEO: Βελτιώστε το WordPress SEO σας (βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης).
– UpdraftPlus: Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας της ιστοσελίδας σας στο WordPress.
– W3 Total Cache: Βελτιώστε την απόδοση και την ταχύτητα του WordPress.
– Akismet: Αποτροπή ανεπιθύμητων σχολίων.

Εκτίμηση του κόστους βάσει των στόχων σας
Τώρα έχουμε δει πόσο κοστίζει για τη δημιουργία μίας ιστοσελίδας σε επίπεδο εισόδου. Καθώς μεγαλώνετε, μπορείτε να αγοράσετε ένα επαγγελματικό θέμα WordPress και να προσθέσετε βελτιωμένες λειτουργίες με premium πρόσθετα.

Προτού προσθέσετε τυχαίες προσθήκες στην ιστοσελίδα σας, είναι σημαντικό να κάνετε στον εαυτό σας μερικές ερωτήσεις για να κατανοήσετε τους στόχους σας. Αυτό σας βοηθά να αποφύγετε τις υπερβολικές δαπάνες κατά τη δημιουργία της ιστοσελίδα σας WordPress.

1. Ποιος είναι ο ρεαλιστικός προϋπολογισμός για την ιστοσελίδα σας;

Η δημιουργία μίας ιστοσελίδας που δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά θα είναι καταστροφή. Ελέγξτε ξανά τον προϋπολογισμό σας προτού ξοδέψετε premium θέματα ή προσθήκες. Σας συνιστούμε πάντα να διατηρείτε το κόστος όσο το δυνατόν χαμηλότερο όταν ξεκινάτε.

2. Χρειάζεστε ένα προσαρμοσμένο site;

Η εγκατάσταση ενός προεγκατεστημένου θέματος WordPress είναι ο ευκολότερος τρόπος για την ανάπτυξη ενός μίας ιστοσελίδας. Σας βοηθά επίσης να εξοικονομήσετε κόστος, επομένως δεν χρειάζεται να προσλάβετε έναν προγραμματιστή WordPress.

Ωστόσο, εάν θέλετε να δώσετε μια μοναδική εμφάνιση και αίσθηση στο site σας, τότε θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο θέμα WordPress, είτε μόνοι σας είτε προσλαμβάνοντας έναν προγραμματιστή. Οι χρεώσεις που χρεώνουν οι προγραμματιστές του WordPress κυμαίνονται από 50€ έως 100€ την ώρα.

3. Τι χαρακτηριστικά θα χρειαστείτε;

Όταν ξεκινάτε, δεν θα χρειαστείτε όλα τα πρόσθετα που βλέπετε σε άλλες ωραίες ιστοσελίδες. Ακόμα κι αν ξεκινήσετε με λίγες απαιτήσεις, είναι σημαντικό να γράψετε τη λίστα των δυνατοτήτων που θα χρειαστείτε. Αυτό σας βοηθά να απλοποιήσετε ολόκληρη τη διαδικασία ανάπτυξης και να εστιάσετε σε λειτουργίες υψηλής προτεραιότητας. Σας βοηθά επίσης να ελαχιστοποιήσετε το κόστος της ιστοσελίδας καθώς μεγαλώνετε.

 

Δημιουργία site κόστος – Κόστος κατασκευής προηγμένης ιστοσελίδας

Η εγκατάσταση ενός δωρεάν θέματος και προσθηκών σας δίνει μια πρώτη αρχή για τη δημιουργία μίας ιστοσελίδας WordPress με ελάχιστο προϋπολογισμό. Καθώς μεγαλώνετε και οι ανάγκες σας εξελίσσονται, ίσως θελήσετε να βελτιώσετε την ιστοσελίδα σας με περισσότερες πρόσθετες δυνατότητες.

Η προσθήκη περισσότερων δυνατοτήτων σημαίνει επίσης ότι το κόστος της ιστοσελίδα σας θα αρχίσει να αυξάνεται.

Αν προβλέπετε ανάπτυξη, είναι λογικό να μεταβείτε σε μια πιο ισχυρή υπηρεσία φιλοξενίας.

Ίσως θελήσετε επίσης να βρείτε ένα premium θέμα WordPress για το site σας για να δώσετε στην ιστοσελίδα σας μια επαγγελματική εμφάνιση. Το καλύτερο είναι ότι τα premium θέματα συχνά είναι με επιπλέον χαρακτηριστικά και υποστήριξη προτεραιότητας.

Ακολουθούν ορισμένα απαραίτητα πρόσθετα WordPress που προτείνουμε για την αναπτυσσόμενη ιστοσελίδα σας:

Είδη πρώτης ανάγκης

– WPForms – Προσθέτει ένα πρόγραμμα δημιουργίας μεταφοράς και απόθεσης.
– MonsterInsights – Σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε το Google Analytics.

Εμφάνιση

– Beaver Builder – Μετατρέπει το WordPress σε πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων μεταφοράς και απόθεσης.
– Envira Gallery – Η καλύτερη προσθήκη στο Google Responsive Gallery.

Marketing

– Constant Contact – Η υπηρεσία μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προτείνουμε σε αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις.
– OptinMonster

Ασφάλεια

– UpdraftPlus – Η καλύτερη προσθήκη αντιγράφων ασφαλείας WordPress.
Sucuri Firewall – Η καλύτερη προσθήκη ασφαλείας WordPress.

Υπάρχουν πολλά περισσότερα πρόσθετα και υπηρεσίες WordPress που μπορείτε να προσθέσετε. Κάθε πληρωμένη υπηρεσία ή πρόσθετο που προσθέτετε αυξάνει το κόστος της ιστοσελίδας σας.

Ανάλογα με τα προϊόντα premium που επιλέγετε, το κόστος εγκατάστασης της ιστοσελίδας σας μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 500 και 1000€ ετησίως.

Δημιουργία site κόστος – Κόστος δημιουργία eshop (ηλεκτρονικού καταστήματος)

Η βιομηχανία ηλεκτρονικού εμπορίου ανθεί και η έρευνα δείχνει ότι αναπτύσσεται 3 φορές πιο γρήγορα από τους παραδοσιακούς εμπόρους λιανικής. Εάν θέλετε να πατήσετε το βήμα σας στην επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου, είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

Η δημιουργία ενός διαδικτυακού καταστήματος σάς βοηθά να επεκτείνετε την επιχείρησή σας σε όλο τον κόσμο, 24/7. Το καλύτερο από όλα, σε σύγκριση με τις επιχειρήσεις εκτός σύνδεσης, είναι εύκολο να ξεκινήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα χωρίς να σπάσετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Φυσικά, θα χρειαστείτε ένα όνομα τομέα και φιλοξενία για να δημιουργήσετε ένα eshop (ηλεκτρονικό κατάστημα). Το WooCommerce είναι το πιο δημοφιλές και ολοκληρωμένο plugin eCommerce για το WordPress.

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα eshop σε επίπεδο έναρξης που υποστηρίζεται από το WooCommerce, τότε θα κοστίζει περίπου 1100€. Η τιμή μπορεί να είναι υψηλότερη εάν θέλετε να εγκαταστήσετε πρόσθετα premium και ένα θέμα premium για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε πληροφορίες για τη δημιουργία ιστοσελίδας , δημιουργία eshop , καμπάνιες google ads & S.E.O.