Πλέον οι κινητές συσκευές χρησιμοποιούνται περισσότερο από τα desktop pc για περιήγηση στο διαδίκτυο, καθώς η χρήση smartphone και tablet ξεπέρασε για πρώτη φορά τα desktop pc.

Η περιήγηση στο διαδίκτυο κινητής τηλεφωνίας αυξάνεται σταθερά από το 2009, ενώ το μερίδιο των desktop pc στην κυκλοφορία ιστού μειώνεται σταθερά. Τον Οκτώβριο, οι δύο διέσχισαν, με την παγκόσμια κίνηση περιήγησης για κινητά και tablet να αντιπροσωπεύει το 51,3% έναντι 48,7% των desktop pc, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εταιρίας στατιστικών StatCounter.

Ο Aodhan Cullen, διευθύνων σύμβουλος του StatCounter, δήλωσε: “Αυτό θα πρέπει να είναι μια κλήση αφύπνισης ειδικά για τις μικρές επιχειρήσεις, τους εμπόρους και τους επαγγελματίες να είναι βέβαιοι ότι οι ιστοσελίδες τους είναι φιλικές προς κινητά. Πολλοί παλαιότεροι ιστότοποι δεν είναι.

“Η συμβατότητα με κινητά είναι όλο και πιο σημαντική όχι μόνο λόγω της αυξανόμενης επισκεψιμότητας, αλλά επειδή η Google ευνοεί τις mobile friendly ιστοσελίδες για τα αποτελέσματα mobile αναζήτησης.”

Παρόλο που ακολουθεί μια παρόμοια καθοδική τάση, τα desktop pc εξακολουθούν να είναι πρώτα σε ορισμένα μέρη του κόσμου. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η χρήση με desktop pc αντιπροσωπεύει το 55,6% της περιήγησης, 58% στις ΗΠΑ και 55,1% στην Αυστραλία, σύμφωνα με το StatCounter, αλλά φαίνεται ότι είναι μόνο θέμα χρόνου πριν ακολουθήσουν την παγκόσμια τάση περιήγησης.

Τα στοιχεία του Guardian δείχνουν ότι κατά μέσο όρο την εβδομάδα, λίγο πάνω από το 40% των επισκεπτών του ιστότοπου διαβάζουν με desktop pc, ενώ ο αριθμός αυτός μειώνεται σε λιγότερο από 30% σε ένα Σαββατοκύριακο. Οι υπόλοιποι χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό από mobile browsers με tablet και smartphone ή το mobile app του Guardian.

Η Google εντόπισε την τάση προς την περιήγηση από κινητά πριν από αρκετά χρόνια και από τότε επιτάχυνε τη στροφή με αλλαγές στην αναζήτησή της που ευνοούν το κινητό. Ξεκίνησε να ταξινομεί τους ιστότοπους στο ευρετήριο της αναζήτησης με κινητή προσβασιμότητα το 2015 και πρόσφατα έκανε μια αλλαγή κάνοντας την κινητή αναζήτηση δυνητικά πιο ενημερωμένη από αυτή των desktop.

Ταυτόχρονα, οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών παρουσιάζουν πτώση εδώ και χρόνια, ενώ τα smartphones έχουν φτάσει τουλάχιστον στο 80% του κορεσμού στις πιο ανεπτυγμένες αγορές και έχουν γίνει το μοναδικό σημείο πρόσβασης στο Διαδίκτυο για πολλούς στις αναπτυσσόμενες χώρες.

στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε πληροφορίες για τη δημιουργία ιστοσελίδας , δημιουργία eshop , καμπάνιες google ads & S.E.O.

Δημιουργία Ιστοσελίδας - Προσφορά